fredag 31 augusti 2018

Ett parti som alla andra? 1


Sverigedemokraterna är ett parti som alla andra, verkar man numera tycka i media och i riksdagen och lite allmänt. När de kom in i riksdagen tog alla partier avstånd från SD, deras främlingsfientlighet luktade rasism lång väg. 

Men nu är allt det där bortblåst, SD utfrågas med samma frågor som alla andra partier om vård, skola och omsorg osv, inga närgångna frågor om nazism och rasism. Vad har hänt? Är SD inte rasister längre? Har Åkessons ”nolltolerans mot rasism i sitt parti” gjort partiet rumsrent, alla nassar utsparkade och kvar ett parti som vilket som helst av de andra i riksdagen?

Knappast. Det enda som har hänt är att folk på nåt sätt har vant sig vid det här partiet. Det finns ju där i riksdagen, Åkesson står ju inte och gormar som Hitler utan pratar som en vanlig svensk, lite partifolk som gör lite övertramp och säger lite dumheter det finns väl i alla partier, okej några rasistkommentarer och så, men det är väl mest nu på sluttampen när det hettar till inför valet och förresten behöver ju inte de där grovheterna från SD-folk vara sanna, det kan ju vara påhittat och fejk news och trollfabriker och sånt.

Knappast. SD är lika rasistiskt som det alltid har varit. Ett lika klimatförnekande våldsinriktat kvinnoförnedrande nazistförhärligande invandrarhatande parti som det alltid varit. SD-citat som klart visar detta står som spön i backen, för Åkesson hinner inte åka runt och hålla för munnen på alla SD:are som avslöjar vad partiet står för. Men det gör inte så mycket, tänker Åkesson, folk hakar väl inte upp sig på det här, det bara glider förbi och glöms. Och det finns ju ingen som spar alla de här graverande grejerna nånstans, tänker han.

Jo, det finns det. En sida på internet som heter ”sd-citat.nu”. Där finns alla avslöjande SD-citat listade i kronologisk ordning. Stopp och belägg, kan nån nu invända, allt det där kan ju också bara vara påhittat av någon som vill SD illa! 

Nej, det kan det inte. För till varje citat finns en länk till när, var och av vem som sa det. Och det är inga enstaka övertramp. Det rör sig om hundratals och åter hundratals citat. 

Jag har gjort ett litet axplock ur citaten. Kommer i nästa blogginlägg, de får inte plats här.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar