fredag 15 november 2013

Jag hjälper Hamilton lite

Först var det tävlingar i sådana där saker som inte allmänheten utför, utan mest tittar på. Stavhopp. Trapskytte. Och 100 meter fjäril och sånt. Med tävlingar i SM, EM, VM och OS.

Sen kom det andra steget. Tävlingar i sånt som många faktiskt gör. Sjunger. Dansar. Och lagar mat. Vi har Idol och Schlagerfestivalen. Och Let´s dance. Och sedan några år översvämmas teveapparaterna av hollandaisesåser, tjälknölar, fluffiga små bakverk och gräddstekta svärdfiskar och allt vad det är.

Just översvämmas är nog ordet här. Efterfrågan börjar mattas nu. Publiken hungrar efter en ny attraktion, nån ny trend. Man kan riktigt se Eva Hamilton i styrelserummet samla sina programchefer. Eller höra kanske.

”Något nytt. Hitta på nåt sprillans nytt. Nu är det nån som står och vispar i såser i alla program utom Rapport. Jag har försökt få Claes Elfsberg att åtminstone bre en macka när han lämnar över till vädret, men han vägrar.
Jovars, matprogrammen, dvs alla andra program än Rapport, ses fortfarande av många, men tittarsiffrorna har börjat dala, det är inte 100 procent längre, knappt ens 99 och har det väl börjat gå utför så kan det gå fort. Hur nån nu kan komma på nåt annat att göra på ledig tid än att titta på en som hackar lök i teve, det är en gåta. But there it is.
Nå, nästa grej efter matlagning? Vad blir det? Kom igen nu, Tänk.”   

Ja, dags för det tredje steget nu. Nåt blir det. Och jag tror jag vet vad. Det går vidare på temat grejer som vi själva gör, fast de tjusiga sakerna - som dansa, laga, sjunga – redan är avbetade, så det blir nåt av de småtrista sakerna i stället.  

Jag lägger örat till marken och så kommer det bara. Städning. Det blir den nya trenden.

Snart kommer vi att se städtävlingar. OK, ni har alla varsin dammsugare och skurhink, ni har en timma på er, börja städa … NU.
Kalle, du lämnade toan renare än Anna-Lotta, men Anna-Lotta du hade bättre hållning och skvalpade mindre med hinken, du går vidare till nästa städning, grattis.
Teveprogrammen kommer heta ”Vad blir det för diskmedel?”, ”Hela Sverige svabbar”, och ”Jamie Olivers städning på 15 minuter blankt”.
Och i ”Gomorron Sverige” tittar Malou von Sivers David Hellenius djupt i ögonen och undrar ”Vad är hemligheten bakom ditt bonvax?
Överhuvudtaget kommer såporna tillbaka.

Inget program med självaktning saknar en rådgivare om dammvippans optimala vippande över möblerna.
Filmer som ”Rent hus i Las Vegas” får en renässans.
Alla biorullar med Dustin Hoffman sänds på bästa sändningstid.
Och tillagning av stekt abborre drar inte längre åskådarmassorna till teveapparaterna. Men hur man diskar ur stekpannan efteråt!

Så lyder min spaning. Matlagning ut. Och städning in. Städning blir den nya grej som får oss  att flockas framför teve.

Allt medan våra dammsugare samlar damm. Inte inuti. Men utanpå.

.

1 kommentar:

  1. Städning.... nån slagsöverenergiska engelska damer hade ju en reality serie där de städade i Englands smutsigaste hushåll. Sådana som Anticimex tar hand om i Sverige, typ. Och de delade med sig av sina bästa helt ovärderliga städtips. Hur du använder en begagnad tandborste runt kranen i handfatet tex. Det kunde kanske inspirera till den nya trenden..

    SvaraRadera