måndag 25 juni 2012

Shalobotínya och trädskyltarna

Shalobotínya satt på tåget hem. Ni vet hon med de röda rockiga lockarna. Och med den där karlsloken hemma. Och som jobbade på Omorganisation AB (se 22 okt 2010).

Hon satt och tittade ut genom fönstret på skogen som gled förbi. Och tänkte tillbaka på den middag som Omorganisation AB just bjudit personalen på. Tänkt vad fint med de där små skyltarna framför maten. ”Saltgurka” hade det stått på en. Och ”löjrom” på en annan. Och ”gravad lax”. Och den med ”färskpotatis”. Man hade vetat precis.

Hon fortsatte ringla lockarna runt fingret och tittade ut genom fönstret. På träden där.

S-K-R-I-I-K! - - - Med ett resolut ryck hade hon plötsligt dragit i nödbromsen och hoppade nu av så snart tåget stannat. Shalobotínya är inte känd för att dra benen efter sig när hon väl fått en idé.

Rusade in i skogen. Tittade sig runt. Precis som hon misstänkt. Inte en enda skylt fanns nånstans. Hur skulle man då veta vad träden hette? Hon ringde jouren på jobbet och snabbt kom de ut med de attiraljer hon rekvirerat: jättemånga skyltar och lika många spikar och färgpenslar.

Och så skred hon till verket. Björk var lätt, de där som var svarta med vitt på eller tvärtom. Tallar var höga och smala. Och ekar höga och breda. Granar var som Disney och man stacks på dem. Enkelt. Ja, som en dans gick det för Shalobotínya och när hon var klar hade alla träd en tydlig skylt med namnet på.

Puuuh! Tänk vad många träd det fanns. Men nu behövde ingen människa undra mer: "vad heter det där trädet nu igen?" Det var bara att titta på Shalobotínya-skylten. Och säga: "vilken magnifik hängbjörk där borta!" Eller: "titta vad den där linden blommar och har sig!"

Shalobotínyas skyltar blev snabbt en stor succé.

Ja, jag vet vad ni säger. Det där kan ju inte funka! Och ni har rätt. Skyltarna kan ju blåsa ner. Då måste hon förstås älga dit och sätta upp dem igen.

Så när du inte riktigt kommer på namnet på det där trädet därborta, då vet du vad du ska göra. Bara vänta lite. Skylten har bara blåst ner för tillfället, hon vänder snart upp den igen, så snart hon hunnit älga dit. Och namnet kommer tillbaka som ett trolleri.

Hela komihåget med trädnamnen, att det är Shalobotínya som ligger bakom det, det är det ju ingen som vet. Men det kanske inte är så konstigt. Hon tycker väl inte att det är nåt att skylta med.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar