fredag 6 september 2013

Input från toppmöte

September rullade in med besök av Barack Obama. 

Egentligen skulle han besökt Putin, men det snöade in, kan man säga. Att Edward Snowden välkomnades med björnkram av Putin gjorde Obama putt. Presidenter har det inte lätt när de blir putta på andra presidenter, de är liksom kringrända. Lekkamrater i sandlådan är mycket friare. Tillmälen, kasta sand, tjonga plastspade i huvudet. Ja i sandlådan är man välförsedd med alternativ. Så vad gör man om man heter Obama och inte har nån plastspade? Jo, man ställer in besöket.

Men då måste vi besöka nåt annat land i stället, sa säkert Obamas stabschef i Ovala Rummet.
Varför då, Stabis, svarade säkert Obama då.
Jo, för vi måste ju klämma fram en anledning. Det räcker ju inte med att säga att du fått kräksjuka eller nåt. ”Måste besöka nåt annat land”, det funkar bättre som ursäkt.
- OK, Stabis, it´s a go. Vi kan väl besöka nåt annat land där uppe. Är det inte nånstans där de sitter i stekheta trästugor och piskar varann med granruskor?
- Du tänker på Finland. Men de gränsar till Ryssland i öster, en ganska lång gemensam gräns dessutom, det blir nästan lite halvryssland att åka dit. Putin skulle knappt lägga märke till att du var putt.

- Illa, Stabis. Vi får ta nåt annat. Finns det inte nåt land väster om Finland? Eller är det bara ishav där?
- Jo, där ska nog finnas nåt land. Få se. Bottniska Viken, nej det har blå färg, så du verkar ha rätt, det är bara vatten där… men till vänster om det? Japp, där har vi ett land. Sverige heter det.
- Bra, Stabis. Sverige it is. Sadla The Beast och kör fram Air Force One. Vi hittar på vad besöket ska handla om när vi sitter på planet. Ja, du kanske ska meddela Sverige att vi kommer också.

Sen när han väl kom hit på sitt blixtbesök, måtte han tyckt att landet var rätt exotiskt. Titta, här finns ju bara polisbilar! Inga privatbilar så långt ögat kan skåda. Har de inte råd med bilar här? Eller är alla här i landet poliser?

Men nu sitter han och Putin ihop i sandlådan i alla fall. För det är en massa andra lekkamrater som sitter där också i sina galonbyxor och sprätter sand. Annars skulle det inte gå. För några kan nu sitta emellan dem så ingen kan komma åt den andre med plastspaden. De kallar det G 20 när de sitter så där. G som i galonbyxor. Och 20 som i 19 grabbar och en Angela.


På bilden ser ni några av dem. En del har tagit en paus i förhandlingarna och är och dricker sin hallonsaft med sugrör. Putin är han med röda hinken.

Och vi andra sitter på avstånd och tittar på dem som förhoppningsfulla föräldrar, hur mycket de än sabbar varandras sandkakor. Får de bara lite mer tid tillsammans i lådan, nickar vi till varandra, så ska ni se att de hjälps åt att putta ihop en riktigt slät och fin en.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar