söndag 28 augusti 2016

Såg cupfinalen på teve


Jag såg svenska cupfinalen för damer. Rosengård vann med 3-1 mot Linköping. Rosengårds första mål gick till som så att Marta fintade bort några backar, la en smörpassning till Lotta Schelin som gjorde mål. Och andra målet, då snurrade Marta bort några backar, la en smörpassning till Lieke Martens som gjorde mål. Och tredje målet gjorde Marta själv. Efter att först ha skickat upp några backar på läktarn för att köpa korv. 

Fotbollsspelarna ägnade sig alltså bara åt att spela på bollen, passa varandra och göra mål. Synnerligen underutvecklat med andra ord, jämfört med killarnas fotboll.

För var fanns efterslängarna? Och stämplingarna med broddarna före? Och ingen tröjdragning så långt ögat kunde se. Ingen som förtvivlat slog ut med armarna när man inte fick bollen precis där man ville ha den. Ingen som påpassligt kastade sig ner så fort man var i motståndarnas straffområde för att få straff. Ingen som svor och skrek förolämpningar åt domarn. Och inte ens någon som ambitiöst arbetade med armbågarna uppe i ansiktet på motståndaren. Så som det är i den uppburna herrfotbollen.

Förstår inte vad det är med tjejerna. Kan de ingenting om fotboll?

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar