fredag 21 oktober 2016

Att rösta fram Hitler


Nu har de tre tevedebatterna om presidentvalet hållits. En kandidat av normalt, kunnigt, människorespekterande snitt. Mot en kandidat som är okunnig om det mesta men döljer det med ett konstant svamlande som mest består av lögner, hot, svartmålningar, förolämpningar mot invandrare och kvinnor, och ett kompakt förakt för demokrati.

För åttioelfte gången frågar jag mig hur en person som Trump kan bli vald som presidentkandidat! Gillar amerikanska folket lögner, hot, förolämpningar, hat och demokratiförakt? Vågar man hoppas att amerikanska folket inte röstar fram en Hitler till makten i landet den 8 november?

Inför den första debatten ledde tydligen Hillary Clinton i amerikanska opinionsundersökningar men en svag ledning. Efter den tredje och sista debatten hade hon tydligen drygat ut sin ledning, men bara lite!

Det verkar som om Trump kläckt ur sig så mycket dumhet och enfald att det krävs väldigt stora grodor nu för att folk ska reagera. Om Clinton skulle säga en tusendel av de idiotiska saker som Trump sagt, skulle hon sjunka som en sten i opinionen. Trump kommer ganska lätt undan med nya vansinniga uttalanden eftersom han redan stått för så många vansinniga uttalanden. Ungefär som ett fyllo som ostört kan gapa och ofreda människor på en buss därför att han är ett fyllo.

Om man tittar på Donald Trumps insats under de tre debatterna:

- I den första avbröt han konstant Hillary Clinton och skröt om att han inte betalar någon statlig skatt trots sina miljoninkomster.

- I den andra hotade han Clinton att han skulle kasta henne i fängelse om han blev president.

- Före den tredje debatten hade han under sina valmöten påstått att valsystemet är riggat mot honom. Att om Hillary Clinton vinner så beror det på fusk och på att valet "stulits" från honom.

- I den tredje debatten fick han följaktligen frågan från moderatorn om han kan ge ett löfte att acceptera valresultatet på valdagen. Varpå han svarade att han kommer att uttala sig om det först när han sett resultatet. Så talar en diktator! Vad gör han om valet inte går hans väg? Tar till vapen? Startar inbördeskrig?

Se hur han gjorde i den sista debatten när han han mitt i en utläggning av Hillary Clinton lutade sig fram mot mikrofonen och väste "vilken otäck kvinna". 

Har karln en skruv lös?

Den lilla ledning Clinton fortfarande har är inget att förtrösta sig på. Inför EU-omröstningen i England sa man att ja-sägarna ledde något över Brexitanhängarna. Så man trodde att det inte var någon fara. Men till valdagen hade det svängt och Brexit var ett faktum. Och även Brexitanhängarna blev chockade när de ställdes inför fullbordat faktum. Hjälp, vad har vi gjort?

Hoppas inte amerikanska folket får anledning att säga så den 8 november. Men herregud, varför har vi röstat fram den här galningen? 


Då är det för sent.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar