lördag 18 maj 2013

Och vinnaren är ...

Det är pingstafton. Det betyder hänryckningens tid.

Det vi blir hänryckta av i dag är Mästarnas Mästare i teve. Och VM-semifinal i hockey på Globen. Och final i Jorå Vischen i Malmö. Och Göteborgsvarvet. Som springs i Göteborg.

Mästarnas Mästare. Det är visst fyra kvar. Trodde jag. Men programmet jag såg var nog repris. Blomquistarn har väl åkt ut. Så de är tre kvar nu, två tjejer och en kille. Jag tror Magdalena Forsberg vinner, hon har som en dynamo i sig. Hon vinner. Heja skidskytte! 

Men Anna Lindberg är en sensation att hon gått så långt, hon kan gå hela vägen. Till segern. Heja simhopp! 
Fast Berndt Johansson kan väl inte räknas bort. Tänk om han vinner? Det gör han nog. Heja cykling!

hockey-VM är det i alla fall fyra kvar nu. Svårare alltså att lika pricksäkert ringa in en vinnare, som  i Mästarnas Mästare. Ryssarna, kanadickerna och tjeckerna är alla utslagna. I hockey! Hur gick det till? Så då vinner förstås Sverige, för de kan väl spela hockey? Det kunde de i alla fall förr. Eller Finland. De möter ju varann i kväll. Finland är alltid Finland.
Men USA då? Varning för dem nu, de kan bli livsfarliga. De har ju bara Schweiz i sin semi. Schweiz? I hockey? Hur gick det till? De har ett gyllene läge att slå ur underläge nu. Schweiz vinner ishockey-VM 2013! Kom ihåg var ni hörde det först.

Vi blir också hänryckta av Malmö. Europas blickar riktas nu mot Jorå Vischen. Det heter ju så, i Sverige i alla fall. Semifinalerna avklarade, Mark Levengood har pussat 103-åringen på hand och Petra Mede charmar hela Europa och Australien med flytande briljans i precis allting. Hon får nog ett toppjobb i Bryssel efter detta. Kom ihåg var ni hörde det först.

Pausnumren och de bandade inslagen kommer att bli omtalade. Vår humorelit i sitt esse. Och dansarna i Sverige är i världsklass. Och kanske ABBORna återförenas fast det är omöjligt. Finalen i kväll blir sevärd!

Själva tävlingslåtarna blir förstås en antiklimax, en enda utdragen gäspning fram till den spännande poängsammanräkningen. Som vinns av Belgien. Men Azerbadjzan kan ju också vinna, fast det inte går att stava till. Bästa låt har Spanien. Och Italien. Så de två länderna är ju helt chanslösa. Den som vinner kan bli han den där joddlaren i vitt från, vilket land är det nu, det där i norr, jo Sverige. Fast Norge är favorit. Eller om det är Danmark.

Det är mina tips denna pingstiga hänryckningdag. Det heter inte längre Fel låt vann. Det heter We are one. Alla får påsar.

Göteborgsvarvet då? Ja, det är lite svårare att tippa. Har lite fler deltagare. Men ett hett tips är Angelika Abrahamsson från Askersund. Eller Bengt-Birger Börjesson från Bagarmossen. Om inte Christina Costa-Cortez från Colombia sopar banan med alla.

Kom ihåg var ni hörde det först.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar