lördag 10 oktober 2015

Nyhetssammanfattning



Liechtenstein, som inte har någon egen fotbollsliga i landet, lyckades med konststycket att skrapa ihop elva spelare i EM-kvalet mot Sverige, efter att taxichaffisen och korvgubben fått bilda mittbackslås. Detta skakade som väntat Sverige. T o m en målvakt hade Liechtenstein på plats, vilket Zlatan var oförberedd på när han rullade en lös straff mitt på målet.

KD:s högerbreddare Ebba Bush den yngre skickade en passning rakt till Gimme Påkesson på ståplatsläktarn, så att han kunde komma in och styra spelet på planen igen, som vågmästare. På frågan varför hon nu bjuder in rasisterna till köttgrytorna igen, svarar hon att de var’nte typ så, utan bafatt hon tyckt ända sen DÖcember att allt va så oDÖmokratiskt och de.

Volvo betyder jag rullar. Volkswagen betyder jag fuskar.

Efter avgående FIFA-chefen Sepp Blatter har nu också påtänkte efterträdaren Michel Platini avstängts pga att även han misstänks för mutor, bestickning, fiffel och båg. Tjänsten som ny FIFA-chef med lämpliga kvalifikationer är därmed en öppen fråga igen, men det ryktas att avgående Volkswagen-chefen Martin Winterkorn ligger bra till.

Den värsta flyktingkatastrofen sedan andra världskriget har idag fortsatt att växa, eftersom civilbefolkningen i Syrien flyr för sina liv, beroende på att president Bashar al-Assad fortsätter sitt blodbad på sin egen befolkning, vilket han kan göra eftersom han får vapen och militärt stöd från Putins Ryssland, vilket Putin ostört kan ägna sig åt eftersom han kan ge sitt veto i FN:s säkerhetsråd så fort något västland knystar om att ingripa, så att Putin av diktatorpolaren al-Ashad kan få en flygbas på strategisk plats i Syrien, eftersom Putin i sitt Napoleonkomplex vill återupprätta Ryssland som en superstat med sig själv krönt som Den Störste Av Alla, oavsett hur många lik han behöver kliva över för att nå dit. En vanlig dag i världen med andra ord.

Och Sara Danius, Svenska Akademiens ständiga sekreterare, meddelar att årets nobelpris i litteratur går till den vitryska författaren Svetlana Aleksijevitj, som bl a skrivit Bön för Tjernobyl och Kriget har inget kvinnligt ansikte.

Och solen bröt fram genom molnen.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar