tisdag 13 september 2016

You aint seen nothin´ yet


Ny teknisk revolution runt hörnet enligt Aktuellt och Rapport. Man kan ju tro att vi har kommit rätt långt i teknik när var och en till vardags går omkring med en kraftfull dator i fickan. Mobilen kan ju fota och spela spel och med ett klick koppla upp oss till allt, all information omkring oss. Bara att klicka. Men man måste ju komma ihåg att klicka på den, för att ta del av all den välsignelse den kan bibringa oss. Det är ju ett litet aber förstås.

Men man kan alltid lägga in påminnelser i mobilen att man inte ska glömma att komma ihåg det där man skulle göra. Men tänk om man glömmer lägga in påminnelsen? Det är ju lätt hänt. Om man inte tubbat grannen att lägga in ett komihåg i sin mobil så han/hon/hen kan ringa en och påminna om det. Men upplägget låter lite osäkert kanske.

Visst har vi kommit rätt långt i teknik, men vi har inte kommit långt. Människan är en opålitlig accessoar till tekniken. Det här har ITprylutvecklingsbranschen fattat. Inom en near future är det dags för teknik version 2.0. You aint seen nothin´ yet.

Om det ska regna och du visslande går förbi paraplyet i hallen, signalerar paraplyet rött, ett chip i paraplyet har kontakt med SMHI.

Om du glömmer ta vitaminpillret på morgonen, hoppar den självmant upp i handen på dig. Och kanske själv häller upp ett halvt glas vatten först. Nåt kokelijox i vitaminpillret som åstadkommer detta.

Du står och rostar toast, brödskivan hoppar upp och har rostat in i brödskivan din göra-lista till förmiddagens jobb. Vänder du på skivan så ser du eftermiddagens lista. Brödrosten är i intim maskopi integrerad med dataservern på jobbet.

Du tittar misstänkt på marmeladburken, vågar inte närma dig den.

Men tekniskt oförvägen som du är tar du dig oförtövat an alla dagens lömska göromål. Och stupar utmattad i säng för en välförtjänt natts vederkvickelse.

Vaknar långt före väckarklockans ringning av att något hårt som massivt trä klonkar dig i huvudet.

Stora skyffeln står böjd över din säng. Pigg röst från trähandtaget:
Pling! Det har snöat i natt! Gå ut och skotta!

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar