tisdag 29 november 2011

Som av en händelse

Vad hände i november?

November, den där transportmånaden mellan kräftorna och julskinkan, där inget händer. Hände nåt?

Jo, den mångstavade tyrannen grävdes fram ur ett rör och sköts. Det kan man kalla en händelse.

Och Tomas Tranströmer hann få Nobelpriset i litteratur precis innan Zlatan kom ut med sin bok. Men Zlatan får trösta sig med att Tranströmer inte fick guldbollen också. Och tänker jag efter inträffade Nobelprisbeslutet redan i oktober, men ändå.

Vad mer? Jo, kvällsblaskorna visade hur man kan fortsätta att få oss att tro att händelser som inte hände hände, genom att korsfästa samme man på nytt varje dag under hurrarop från större delen av det fredsälskande svenska folket varje gång en ny spik drevs in i mannen.

Apropå det: av de 8 partierna i riksdagen är det bara de tre längst ut på högerkanten som inte figurerat i diskussioner om att byta ut partiledaren. Alla de fem till vänster om dessa har antingen fått ny ledare (S, M och C) eller kommer att få det inom kort (V och KD).
Vänsterpartiet tvekar dock att föreslå den begåvade, karismatiske röstfångaren Jonas Sjöstedt som ny partiledare i stället för den nuvarande som är hans motsats på alla tre punkterna. En intressant hållning.
Och Krisdemokraterna löser sin föryngring genom att byta ut sin partiledare mot en som är tolv år äldre.

Sveriges stolta fotbollslandslag åkte på däng mot både Danmark och England. Men det var en icke-händelse och gjorde inget. Den riktiga händelsen var i oktober då både Finland och Holland åkte på däng mot Sverige, som då gick till VM (eller är det EM?).
Man undrar lite om vårt deltagande i VM:et (eller om jag menar EM:et), denna upphaussade händelse. Om de andra nationerna där inte förstår att vi är bäst, utan ger oss lika mycket däng som danskarna och engelsmännen gjorde. I så fall har vårt stora deltagande vårt stora deltagande.

Apropå det: deltagarna i nästa års Melodifestival släpptes. Det låter som om de hade satt i finkan allihop, men man säger ”släpptes” om sådant avslöjande som inte är någon händelse för att det ska låta som en händelse.
Ett av namnen på listan var ju intressant och får mig att undra om man inte kan göra en ny triathlon av det hela; bli världsmästare på att skriva och världsmästare på att dansa och världsmästare på att sjunga? Samtidigt? Fast då förstås i 23 deltävlingar.
Jag tror jag ska skicka det förslaget till teves programplanerare som julklapp.

Ja, en del verkar trots allt ha hänt under månaden då inget händer.

En sak som inte hänt är dock snö. På ”Godmorgon Sverige” i går rapporterade en reporter om den rådande värmeböljan och hade hittat svamp! I slutet av november! Vad är det som händer?
Helt små svampar visserligen, men många, zoomade kameran in, och flera av våra matsvampar. Karl-Johan stod där så kort och tjock, så kort och tjock.

Jag tycker det gott räcker med snö på tre dagar: julafton, nyårsafton och Vasaloppet. Och då djup snö. I övrigt barmark. Kort och tjock snö alltså. Kort och tjock.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar