måndag 24 september 2012

Intervju med Strumpan 1

Det är halvtidspaus. Alla spelarna är inne i omklädningsrummet, men vi får i alla fall tag i kommentatorn Glenn ”Strumpan” Strömberg.

- Nå, ”Strumpan”, vad säger du om första halvlek?
- Ja, det är ju inte så välspelat kanske, men matchen är jämn.

- Ta de blåtröjade först, hur har det gått för dem?
- Ja, vi tittar på Allianzen först. Mellan stolparna har de en rätt oerfaren keeper, Kent Persson. Han fick hoppa in i stället för Sofia Harkelsten. Det blev ju förkylt för Sofia, hon gjorde självmål med det där om rösträtt och petades.
Men som mittbackar har Allianzen ett erfaret par, Bea Trix-Asp och Gun Illa-Carlsson. Alla tre är ju från Nya Moteraterna IK. Och både Trix-Asp och Illa-Carlsson har fått rensa mycket framför Kenta.
Som kantspringare till höger har de en annan spelare från Moteraterna, Lena ”Tårtan” Adelsohn Liljeroth. Och hon-

- Har Allianzen bara spelare från Moteraterna då?

- Nej, på andra kanten springer Nyamko Sabuni. Hon är ju från Blåklantens SK, precis som Jan Björkris, högermittfältaren. Sabuni har ett bra tillslag, men får inte låna bollen så mycket. Det får däremot Björkris. Det mesta på mittfältet ska gå genom honom. Men han förlorar bollen när publiken buar. D v s så fort han får bollen.
På mittfältet finns också den leende centerhalven Annie Laugh, men hon tar inte löpningar i djupet lika mycket som företrädaren på den posten, den snabbfotade Mård Olovsson.

- Kommer Laugh också från Blåklantens SK?

- Nej, från IK Centralbonderaterna. Den enda därifrån. Det är ju en liten klubb numera. Riskerar att åka ur Allsvenskan. Precis som Krisdemokraterna IF, vänstermittfältaren Göran Lägghunds klubb. Hans spel är lite ryckigt numera, dräller med bollen ibland. Ett tag sprang t o m veteranen Ats Modell längs linjen och viftade att han ville komma in och avlösa. Men Lägghund vägrade gå av planen.

- Allianzens anfallare då, ”Strumpan”, hur gick det för dem?

- Ja alla tre är erfarna och alla tre från Nya Moteraterna IK. Yngst är Anders ”Hårpiskan” Borg, borgerligt och ekonomiskt spel till vänster därframme. Flickorna på läktaren dånar när han släpper ut håret och går upp för att nicka på inlägg.
Allianzen har dock inte så mycket hjälp av högerbreddaren Calle Bildt-Lundin längre. Calle har på sistone haft problem med underlaget och halkat på något som ser ut som oljefläckar.
Så det är  mycket som faller på Centerforwarden Freddie ”Sadface” Reinfeldt att hålla ihop spelet därframme.  

- Tack, ”Strumpan”, för den rapporten om de blåtröjade.
Nu vill vi också höra vad du har att säga om motståndarlaget, de rödtröjade i Oppozitionen. Men först en kort reklampaus.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar