onsdag 26 september 2012

Intervju med Strumpan 2


- Välkommen tillbaka! Ja, före reklampausen hörde ni Glenn ”Strumpan” Strömberg berätta om sina invtryck från första halvlek, hur det gick för det blåtröjade laget Allianzen. Och nu är det dags för motståndarlaget, de rödtröjade i Oppozitionen. Vad säger du om dem, ”Strumpan”?

- Ja, matchen är jämn, som sagt, men bästa målvakt har Oppozitionen, helt klart. Carin Jämlik är en slug keeper, van att stå ivägen för både långlyror och närskott. Hon kommer från IFK Socialkamraterna, precis som hela försvaret, faktiskt. Mittbackarna Ibraham Baylan och Yl Va-Johansson t ex. Både Baylan och Va-Johansson är gamla i gården, inte särskilt fantasifulla i spelet, men trygga att ha där bak.

Mer färgstarka är kantspringarna Morrgan Johansson och Illmarig Reepalu. De kan plötsligt ge sig ut på egna okoordinerade tjurrusningar framåt och får då ropas tillbaka av målis-Carin. Hon använder mobil till det, så att det inte hörs upp på läktarna. Ibland lyder de, ibland slår de dövörat till.

- Är alla de fem från IFK Socialkamraterna?

- Ja, och även mittfältsstrategen Micke Damberg. Han är lite kort i rocken och har det ibland svårt med de storvuxna anfallarna i Allianzen. Han flankeras på mittfältet av två purunga spelare från Maskrosbollens Bollklubb. Till vänster Åsa Bromsson och till höger Gustaf Frigolit. De båda har bra tempoväxlingar men har inte lika lätt att gå på djupled som deras företrädare, balansspelaren Maria Wettexrand.

- Hur starkt är Oppozitionens anfall då, ”Strumpan”?

- Ja, till vänster där framme, väldigt mycket till vänster, är Jonas Rösvett, från Rötjutets IF. Han bytte av Lars Ohlycklig på den posten och han har bra löd i vänsterdojan. Men han har svårt med samspelet med Oppozitionens centerforward, ”Soffan” Löfven, från IFK Socialkamraterna.

”Soffan” ligger väldigt lågt när han spelar och är ofta osynlig i spelet. Han säger att han är som bäst utan boll och i närkamper kan han vara hård som metall att möta.
Fortfarande hörs dock spridda rop från läktarna att man vill se Margot Valdröm som centerforward. Men hon är ju upptagen av proffsspel i Bryssel och New York.

- Jaha. Intressant. Och de är väl alla?

- Nej, det finns en till, till höger där framme, väldigt mycket till höger. Ja, mest håller han till alldeles ute vid hörnflaggan faktiskt, men det kan ju vara svårt att spela i folkdräkt. Blek-Inge heter han. Från Smånassarnas FF. Har nummer 99 på tröjan, som ska uttalas på franska. Nöff-nöff, således. Har en väldigt isolationistisk spelstil. Nog sagt.

- Tack, ”Strumpan” för den genomgången. Då börjar andra halvlek nu. Hur går det i matchen, tror du?

- Det är svårt att sia om, mer än att det kan bli både hårt och jämnt. Blir det ”Soffan” från Oppozitionen som får höja segerbucklan i luften? Eller blir det ”Sadface” från Allianzen? Det får vi veta först när slutsignalen ljuder. Den 14 september 2014.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar