måndag 21 september 2015

Kurre & Åsa och Varberg (forts)



Jo, det var så här, började jag, och tittade ner på de säkert sprickfärdigt vetgiriga små som stod på var sin tangent på skrivbordet, att Maria erbjöds ett sprillans nytt jobb i Göteborgstrakten. Så då köpte vi en lägenhet i Varberg, så slipper hon pendla 50 mil från Stockholm varje dag. Vore lite opraktiskt.

Och Varberg har vi varit i många gånger och sagt på skoj att ska vi nån gång flytta från Stockholm så blir det till Varberg. Skojet blev verklighet. Nu har vi sålt lägenheten i Saltsjöqvarn och flyttar till Varberg i början på december. 

Jag tittade ner för att se om de var med så långt. Och klokt nog hade de lagt sig ner för att kunna lyssna bekvämare. Åsa tvärs över Å med huvudet på P och fötterna på cirkumflextecknet. Och Kurre tvärs över K med huvudet på J och fötterna på L.

Vad som finns i Varberg? Jo, kullerstensgator, torghandel onsdagar och lördagar, ett fint kulturhus som heter Komedianten, en fästning från 1200-talet med riktiga vattenfyllda vallgravar, en lummig park som heter Societetsparken, ett museum med Bockstensmannen från 1300-talet, Sveriges bästa komedigrupp som heter 123 Schtunk, en lång strandpromenad längs Kattegatt från Kallbadhuset till Kurorten.

Några frågor på det? Jag kikade ner på de två. De låg med slutna ögon, så där som man gör när man ligger helt avslappnad för att kunna suga i sig varje ord.

Och hur är det havet, så löd er tredje fråga. Jo, det är lite salt. Eller om det heter bräckt. Och så finns det segelbåtar på det. Och så kan man gå längs havet på strandpromenaden till Kurorten och t ex ta sig ett tångbad.

Och så undrade ni ju om det finns människor där. Ja, vi har bara varit där på somrarna och då var det knökafullt med turister, framför allt på torgdagarna onsdag och lördag. Men det finns väl förmodligen folk där även på vintern. Det får vi ju se när vi kommer dit i början av dec-

Det omisskännliga ljudet av snarkningar steg nu från skrivbordet. Kurre och Åsa drog riktiga Stockholmska timmerstockar. Varpå jag böjde mig ner och Varbergs-varsamt återbördade dem till pennan.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar