tisdag 28 juni 2011

Jogga, yoga, yoghurt

Om man vill ha ett enkelt levnadsråd att hålla sig i – och det vill man ju – så kan man säga joggayogayoghurt.

Så att man inte glömmer nåt.

För jogga är viktigt. Eller man måste ju inte precis springa omkring och flåsa, men det kan vara OK att röra på sig, kroppen är på nåt vis konstruerad för det. Om man inte är ett träningsfreak – och det är man ju inte – så kan smyggympa vara en bra väg. Gympa utan att man planerar det och utan att det egentligen kostar på. Spola hissen och knalla i trapporna t ex. Eller sträcka på kroppen och lemmarna när man väntar på att rödljuset ska slå om.

Själv gör jag armhävningar i innertrappan hemma. Golvet lutar på så sätt starkt uppåt, så övningen kan sägas få ett drag av fusk. Men med illa dold list säger jag till mig själv att nu har jag armhävt. För det har jag ju. Jag kan inte säga emot mig själv där. Jag är på nåt sätt så enastående smart att jag kan lura i mig själv vad som helst för att jag är så enastående korkad.

Och lite kroppsrörelse drabbas jag därmed av i rena farten.

Och yoga är viktigt. Fast det behöver inte vara just yoga heller. Anything goes, som det heter på nysvenska. Huvudsakligen att man kopplar av, kommer till ro, funderar en snutt på sig själv och sitt liv och det här som vi alla håller på med. Alltså existerar. Det blir man tokig av om man bara ägnar sina tankar åt det. Och man känner sig nog tom om man konstant undviker detta område. Det förkättrade ordet "lagom" är här bra. Ägna sig lite grand, lite lagom åt detta.

Förresten heter det kanske inte "yoga" längre. Allt byter namn. För att verka lite hippare och coolare. Själen, kan man ju helt enkelt säga.

Och yoghurt är viktigt. I likhet med all annan mat som är nyttig. Det är helt enkelt nyttigt att äta mat som är nyttig. Samtidigt som det är OK att äta mat som är onyttig. Bara man inte vräker i sig av det. Det där med lördagsgodis är inte ett så dumt koncept. Vara sträng förälder mot sig själv på vardagar. Och ta en glass och kanelbulle på helgen. Om man vill må schysst - och det vill man ju.

Ta trapporna - bara vara - spara bullen till helgen. D v s jogga – yoga-yoghurt.

Så att man minns och finns.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar