onsdag 24 december 2014

Lucka 24 - God Jul och Gott Nytt År

Nu är vi framme vid den 24 december och lucka 24. Vad kan finnas i den? Ja, vad är mer klassiskt än Jesusbarnet? Och mer påkallat. 
Bilden här, det skyddslösa som emanerar hopp.

Julafton. Dagen som vi i detta avlånga land glömt varför vi firar och kommer ihåg igen när vi ser Tage Danielssons Karl-Bertil Jonssons jul. Ibland här i livet behövs bara lite Tage Danielsson.

Ute faller snö i mjuka flingor. Ja, inte så där i verkligheten alltså, då är det nästan plus och nästan regn. Men allt finns ju inte bara där ute. Det finns ju saker härinne också. Inne i en själv. Och där snöar det. I mjuka singlande flingor.

I min blogg har det fallit över 700 inlägg. Närmare bestämt 711 st.

Den första skrev jag på Norra Bantorget när oppositionsledaren höll ett första-maj-tal. Mona Sahlin hette hon då. Året var 2009.

Den senaste är denna som är stadd i fall. När man läst den till slut har den fallit ner på marken och landar i den dröm som redan finns där. När man börjar läsa den från början börjar den falla igen.

Så kan man göra med alla snöflingeinläggen, alla 711. När som helst. De bara ligger där och väntar på det. Som en klapp under granen.

Nu som vanligt så här i slutet på året gör jag en paus i bloggandet. Så gjorde bönderna. De odlade havre på åkern, sen gjorde de en paus. Så att åkern fick andas lite, tills det var dags igen. Så gör också Görans Penna. Övervintrar. Hibernerar. Till när den första gula tussilagon står yrvaken i vårdiket. Alltså när det våras bland bergen igen. Då återvänder pennan.

Och detta inlägg singlar nu ner till marken och landar i den dröm som redan finns där. 

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar