söndag 31 maj 2015

Maj


Maj är månaden som står och skrattar i mörkret och klappar sig på fickan, nej plånboken är inte där och klappar sig på andra fickan, nej biljetten är inte där och nycklarna är inte där och får lämna alla sina kläder och söka sig tillbaka i huset som är en skola fast det är tomt där för det är mörkt på dagen och alla har gått.

Maj är en flicka nästan vuxen och det ligger tändstickor på marken som en karta man kan följa med fingret.

Maj är månaden som har långa frukter hängande längs kroppen och det hörs en ångbåtsvissla från havet och i hamnen samlar sig alla och gör upp eld.

Maj är en ny månad, den gamla månaden som lämnar, den tittar försiktigt upp mot himlen och försöker avläsa, sen sätter den ner sin börda på marken, det är en barnsäck och en vuxensäck och en gammelsäck. En prickig-korv-macka finns i den första lilla, den mellanstora säcken sjunger för dig ur sitt enda öga, den stora säcken tittar du inte i, men den tar du med dig när båten går.

Maj är som evighetslånga kvistar och händer som blivit kvar och vänder sig om i molnen, väntande och regnande som Juni som ska komma med sol och en och annan upptäckt av pur guld mellan att drömma och att vara vaken. En kvarglömd sak därute att ta in innan det blir för mörkt att se.

Maj är månaden som sover med sönderslagna armar och hela famnen av ensamhet fylld av hopp för i morron.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar