tisdag 14 juni 2016

En kärra i irrande land


Första matchen i EM är avverkad. Vi mötte det svagaste laget i gruppen och vi måtte ha tyckt synd om dem i första halvlek. För vi lät dem få bollen hela tiden. Så där som pappan eller mamma gör när han/hon/hen spelar med sina telningar. Och i andra halvlek var det nån som hette Hoolihan som fick bollen och det är klart att vi inte gick för nära då, en huligan, bäst att passa sig, och då fick irländarna sitt tröstmål.

Och de blev jätteglada. Och det är bra. Man ska glädja människor. Irländare särskilt. De har ju haft de där dåliga potatisåren och allt. Efter matchen var det många i utländsk press som rackade ner på oss. De förstod inte att vi maskerade formen för att invagga de andra lagen i säkerhet

”Ni hade ju inte en enda spelare som var bra” hojtar de i den utländska pressen. Hade vi visst, den där Ciarran Clarke, där fick ni så ni teg, såg ni inte hans snygga nickmål till 1-1? Då påstår de att han var irländare också. Antagligen för att det är lite småknepigt att uttala namnet. Kärran kanske? Kärran Clarke. 

Men uttalsutmaningar har vi minsann i vårt lag också. John Guidetti. En del tycker att han heter Gujdetti. Andra kör med Gudetti. Själv säger jag Gidetti.

Visserligen blev det 1-1 av nån anledning och Italien slog Belgien med 2-0 i andra matchen i vår grupp, men jag tycker att vi kan räkna genrepsmatchen i stället när vi slog Wales med 3-0. Och då är det vi som leder gruppen. Wales, Irland, det är ju ungefär samma sak, ingen som vi märker.

Nåt som alla märkte var dock att Sverige fylldes av en väldig energi när Irland gjorde 1-0. Källström började passa till svenskar i stället för till irländare. Och de andra svenskarna tänkte att tja vi kan ju pröva det också. Det var som om krampen att motståndaren inte fick göra mål, släppte när motståndaren gjorde mål och det var mycket roligare att spela nu när vi låg under med 1-0.

Och det var ju också då som Forsberg elegant väggspelade med Guidetti som hittade Zlatan som kom loss på vänsterkanten och gjorde ett inlägg som Kärran mötte perfekt på pannan och 1-1.

Kan bli ett fruktat anfallsvapen mot Italien på fredag, radarparet Zlatan och Kärran.

Men så är det det här med Andreas Isaksson. Han är ju väldigt reaktionssnabb och kan rädda många skott från italienare. Oroväckande. Hamrén lär dock ha en lösning. Vi kommer att spela utan målvakt hela matchen. Så att vi får ännu större möjligheter att fyllas av en väldig energi.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar