tisdag 30 maj 2017

Reger ingen



Vi har en helt ny situation inför riksdagsvalet nästa år. Kammen har växt på det parti som står med rötterna djupt förankrade i nazismen och de säger nu att de kommer att fälla varje regering om de inte får vara med i regeringsförhandlingarna. 

Självklart kan Gimme Påkesson och hans parti säga så. De har enligt opinionsundersökningar så stort stöd att varken alliansen eller de rödgröna kan få egen majoritet. 

Hur detta parti kan ha så stort stöd är för mig en enda stor gåta! 

Är det så att en tredjedel av Sveriges befolkning är nazister? Stödjer de massutrotning av människor som har fel utseende och ursprung? Jag vägrar att tro det. 

Eller är det så att de missat den kunskap vi haft omkring oss i 70 år nu, att nazisterna under andra världskriget avrättade 6 miljoner människor, främst judar? Hur har de i så fall missat det? För de kan ju läsa. 

Eller är det så att de bara är naiva? Tänker som så att det här är ju svenska nassar och de kan ju inte vara så där som de var på Hitlertiden och så, och Gimme Påkesson är själv från Blekinge, där ser ni, de vill nog bara återinföra folkhemmet så att allt blir bra och som det var förr. Och nazister, det kan de väl  inte vara, de är ju svenskar ...

Ja, oavsett vilken typ av okunnighet eller naivitet som lett fram till detta, faktum kvarstår: Gimme Påkessons främlingsfientliga parti kan diktera villkoren nu.

I det fall vi kör med de två vanliga blocken, vill säga. Vare sig det blir alliansen eller de gröna som blir störst kan det bara bli fråga om minoritetsregering. Som alltså röstas ner av nassarna. Ingen regering. Reger ingen. 

Om inte nassarna bjuds in till köttgrytorna, vilket Gud förbjude, och vilket alla de sju partierna sagt nix till, så återstår bara en sak: vi måste kasta blockpolitiken på historiens skräphög! Formera ett nytt mittenblock som får majoritet i riksdagen. S + C + L. Kanske alla utom V och M, om MP och KD kravlar sig över spärren. 

Och när du står i valbåset i september nästa år, rösta på vad som helst utom SD. Vilket som helst av de andra sju demokratiska partierna i riksdagen. Eller FI. Eller Kalle Anka-partiet. Eller Vi-som-gillar-Åsa-Nisse-filmerna-partiet. Vad som helst men inte SD.

Gamla ärrade centerpartister och liberaler måste röka fredspipa med sossarna nu, även om det tar emot. Gräv ner stridsyxan. Den politiska kartan har förändrats. Den stora skiljelinjen går inte längre mellan rödgrönt och blått. Den går mellan fredliga civiliserade partier och våldsinriktade främlingshatare. 

Mellan vanlig anständighet och inkrökt elakhet.

Mellan människovärde och Hitler.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar