måndag 2 maj 2011

Klotterplank

Nyheten om Usama bin Ladins död får mig att tänka på lite olika saker.

Först det där med bildbevis. Jag vet inte om det var i Expressen eller Aftonbladet (finns det någon skillnad mellan de blaskorna?). Titta här en bild, vad skäggig och död han ser ut. Och titta här en annan bild, vad skäggig och levande han ser ut. Bevismaterial A, your Honour, säger Aftonpressen eller Exbladet triumferande.

Hmmm, då finns det också bildbevis på att Godzilla finns, han gick ju på gatorna 40 meter hög där i Japan eller vad det var, det såg vi alla tydligt.
Man trodde ju annars att det finns sisådär en miljard människor som i dag kan manipulera en liten bild till vad som helst.
ExAftonPressBladet skämmer bort oss med ännu ett bevis på bottenlös enfald.

Men såklart han är död. DNA and all that. Dansande människor i New York och tal om att rättvisa skipats, seger över terrorhotet osv. Då går mina tankar till Sir Arthur Conan Doyle.

Doyle tog livet av professor Moriarty. Det var den mest elaka av bovarna i Sherlock Holmes. Hjärnan bakom alla skurkaktigheter. Helt enkelt ärke-elakingen. Han är borta! Så bra! Allt är räddat! Men hoppsan – där dyker överste Moran upp, Moriartys andreman – va, var kom han ifrån, menar du att det finns en till som är elak?

Vad som än fick ihop en Usama bin Ladin kanske får ihop en till? Är det en för djärv gissning?

Min bloggpenna suckar lite här medan den raspar fram nollorna och ettorna över terminalglaset. Försynens ironi har gjort en sådan försåtlig likhet mellan fiende och fiende.

Man kan tänka sig en arabgrabb framför ett klotterplank. Skrivandes med jättebokstäver DOWN WITH USA, några al-Qaidianer går förbi, nickar gillande och försvinner ur rutan, grabben fortsätter med det han höll på att skriva tills det står med stora bokstäver DOWN WITH USAMA BIN LADIN.

Och man kan vidare tänka sig att några jänkare går in i rutan, ser det som alltså står där på planket, nickar gillande och försvinner ut till vänster, varpå grabben suddar bort MA BIN LADIN.

Och med det kanske det är nog klottrat i denna del av cyberrymden för i dag.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar