onsdag 17 augusti 2011

Slamkrypare på Skansen

All sångs avslutning bliver svår.

Har i alla fall sett några tisdagsföreställningar i sommar. En bamsestor uppryckning sedan förra sommaren då slutet på Lundinepoken trampade vatten.

Grandios avslutning i går på Sollidenscenen.

Men mina ögon var lite dimmade. Med inåtglans och bakåtskimmer.

Såg en ung helylle tjejartist inta scenen med en energi av fyra ordinarie solar mitt i publikens stora kärlek och med hemvävt smeknamn: Lill-Babs.
Och såg en kvartett sjungande killar.
En som var lika mycket skådis som sångare, imposant och snackig med breda gester, förnamnet folkligt förkortat: Sigge Fürst.
En annan som började som dansare, en musikalartist med de stora sångerna, glittrande ögon och inget smeknamn: Jan Malmsjö.
En kommande söderifrån, elegant och mörk, varm röst och vågig frisyr, och blommigt efternamn: Carli Tornehave.
Och en född entertainer med unik rivig röst, anspråkslös och framförädlad ur popgenerationen till en scenartist som går utanpå det mesta: Björn Skifs.

Öppnade ögonen nu. Med utåtglans och nutidsskimmer.

Såg en ung helylle tjejartist inta scenen med en energi av fyra ordinarie solar mitt i publikens stora kärlek och med hemvävt smeknamn: Nanne Grönwall.
Och såg en kvartett sjungande killar.
En som var lika mycket skådis som sångare, imposant och snackig med breda gester, förnamnet folkligt förkortat: Loa Falkman.
En annan som började som dansare, en musikalartist med de stora sångerna, glittrande ögon och inget smeknamn: Peter Jöback.
En kommande söderifrån, elegant och mörk, varm röst och vågig frisyr, och blommigt efternamn: Måns Zelmerlöw.
Och en född entertainer med unik rivig röst, anspråkslös och framförädlad ur popgenerationen till en scenartist som går utanpå det mesta: Björn Skifs.

Vad? Björn Skifs? Båda gångerna? Ja, vilken artist vi haft och har i honom ända sedan starten i Slamcreepers från Vansbro. Vad kan man jämföra honom med? Van Morrison? Rod Stewart?
Får återkomma till denna Björn.

Grandios avslutning på Skansen i går.

All sångs avslutning bliver lätt.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar