onsdag 5 oktober 2011

Inför valet i morgon

I morgon är det utnämningsdags! De spekuleras vilt om namnen, både bland allmänheten och tidningar, här i Sverige och utomlands, ja i hela världen praktiskt taget, alla har ju sina favoriter som de för fram.
För- och nackdelar stöts och blöts, världen kort sagt håller andan.

Tills i morgon (kl 13 är det väl?) då vi vet. Då Den Ständige stiger fram ur den där dörren. Och under pressblixtar från kameramän och journalister som skockar sig från all världens hörn, meddelar valet och motiveringen. Och med Gert Fylking nånstans i folkhavet som enligt traditionen ropar ”Äntligen”.

Allt avslöjat i morgon, som sagt, när den ständige förbundskaptenen Lagerb-, nävisst ja Erik Hamrén är det numera, alltså meddelar vilka mittfältare han valt till kvalmatchen mot Finland på fredag!

Och vadslagningen är förstås i full gång.

Ladbrokers vadslagningslista finns namn som Ola Toivonen. Det är ju ett namn som man bara inte kan gå förbi med tanke på motståndarna, är motiveringen.
Och tvåvägsspelaren Emir Bajrami förstås, men namnet kan föra tankarna till Hammarby, vilket i dagsläget inte är så gångbart.
Och Christian ”Kippen” Wilhelmsson – ett smeknamn innebär ju folkkär och vore därmed ett fett poppis val.

Unibet vill ju inte vara sämre. De menar på att geografisk spridning brukar vara tungt vägande och toppar med Pontus Wernbloom från holländska AZ Alkmaar och Sebastian Larsson från engelska Sunderland.
Och de har även med Kim Källström, åtminstone hans vänsterfot.

En bubblare som förs fram av många runt fikaborden i vårt avlånga land är också Samuel Holmén, han har ju inte varit med på ett tag, men var det inte han som var spaningsledare ett tag i Palmeutredningen?

Ja, namnen är många. Men har man svårt att sätta en slant på ett enda namn kan man göra en trippel.
Och gissa på ”Elmanders Svensson”.
Vilket innebär Rasmus Elm, Johan Elmander och Anders Svensson.
Trippeln är mycket populär i vadslagningskretsar så här dan före.

Eller kan man tippa att det blir någon otippad?

Spekulationernas vågor går heta och oenigheten är stor. Det enda som de flesta är överens om är att det inte blir en kvinna.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar