torsdag 31 juli 2014

Den lidelsefulla månaden

Juli lider mot sitt slut.

Och lidit har vi alla.

De som inte gillar varmt, har lidit.

De som gillar varmt, men tyckt att det varit lite too much, har klagat på det, och fått dåligt samvete över att de klagat, och lidit av detta.

De som gillar varmt, även detta extremvarma, har förstått att denna Sahara-värme här uppe i nordligaste norden måste vara bara ett lyckokast just nu och kan aldrig återkomma, och känt att de desperat måste ta vara på vädret nu, och lidit av detta.

De som jobbat under juli har velat vara lediga när det nu varit så fint väder, och lidit av detta.

De som varit lediga under juli har pustat under värmen och inte orkat göra något av semesterdagarna, och lidit av detta.

Försäljare av terassvärmare, ved, yllekoftor, braskaminer och charterresor till solen har fått vidkänna en svår dipp i försäljningen, och lidit av detta.

Försäljare av solstolar, solglasögon, glass, läsk och kall öl, har inte kunnat hålla uppe tillgången i takt med efterfrågan, och blivit utskällda av arga kunder, och lidit av detta.

De som haft annat jobb än att jobba på varuhus (se föregående inlägg) har haft dövarmt på jobbet, och lidit av detta.

De som jobbat på varuhus (se föregående inlägg) måste ju nån gång åka hem efter dagens slut, och då blivit dövarma oavsett vilken rullande bastu av buss/tåg/bil de valt, och lidit av detta.

De enda som inte lidit under juli är de som jobbat på varuhus och efter dagens slut rullat ut en sovsäck framför nåt kylskåp och sovit över.

Och uppe i himlanom, där alla vädergudar och –gudinnor bor och hittar på vårt väder, där säger de till varandra: 

”Jaså minsann, de klagar på värmen, okej då ska de få som de vill. En riktig smällkall vinter, med minus jättemycket, från december månad. Nej november, säger vi.”

Och till vädergudarnas och –gudinnornas stora förvåning kommer då alla åter igen lida och knota. 

Utom möjligen försäljare av terassvärmare, ved, yllekoftor, braskaminer och charterresor till solen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar