fredag 5 juni 2015

Frågor om etikett


Sepp Blatter har nu avgått som FIFA-chef.

Och det har ingenting att göra med att sex personer i FIFA-toppen, inkl vice FIFA-chefen, anklagats för att ha tagit emot 846 miljoner kr i mutor från början av 90-talet till idag. Helt oskyldiga, menar Blatter, det skulle jag ha märkt i så fall.

Och har ingenting att göra med att Blatter nu själv är föremål för FBI-utredning. Jag har inte gjort nåt, menar han, det är bara de andra.

Nej, att han avgår beror endast på att han inte åtnjuter förtroende från folk längre. Underförstått: falskeligen anklagad, egentligen oskyldig som ett lamm.

Här uppe i det avlånga landet i norr har vi svårt att riktigt ta in de här siffrorna. 845 miljoner. Jösses! Det är ju mer än den där plånboken som SL-chefen snattade. Och den nätta summan skulle Blatt-, jag menar cheferna under Blatter, ha stoppat i egna fickor? Är ju helt orimligt. Det skulle ju innebära att ryssarna mutade sig till att få VM i fotboll 2018! Hur kan man ens misstänka något sådant? Titta bara på fotot av den fredsälskande Putin gemytligt omfamnande kamrat Blatter. Putin själv har ju sagt att någon mer genomärlig än hedersknyffeln Blatter får man leta efter.

Och att Quatar fick VM i fotboll 2022 kan ju inte vara misstänkt, det heller. En så framstående fotbollsnation som Quatar! Där kan det ju omöjligt vara så att några oljemiljoner bytt ficka!

Och apropå fotboll. Från FIFA med Blatter i spetsen har utgått ett påbud att VM i fotboll, som tjejerna ska spela i Kanada nu, inte får heta VM i fotboll, utan Dam-VM i fotboll. Inte ett riktigt VM alltså. Där killarna möts. Och drar i tröjor och sparkar på smalben och låtsas bli fällda i straffområdet och gallskriker på domarn. All sån riktig fotboll som VM är i skrämmande avsaknad av, när det är tjejerna som spelar.

Det måste heta Dam-VM i fotboll, menar Blatter, man måste sätta rätt etikett på saker och ting.

Precis. Det måste man göra. Så då ändrar jag den första meningen längst där uppe, till detta:
Mutkolven, lögnaren, fifflaren och i en förhoppningsvis nära framtid fällde och straffade Sepp Blatter har nu avgått som FIFA-chef.

Men jag tycker i alla fall att de kan ställa in en teveapparat i hans fängelsecell. Så han kan se när Lotta Schelin sätter bollen i krysset i finalen.

I VM i fotboll.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar