söndag 14 november 2010

Det är farsdag

Det är söndagen den 14 november och farsdag i dag.

Mona Sahlin har stillat partikamraternas blodtörst och låtit sitt eget huvud falla.

Yrvakna ser de sig nu om vilka som finns på avbytarbänken. Finns här någon med ledarförmåga och karisma? Eller … genant harkling … i alla fall nån som både kan tänka och tala? Helst samtidigt. Hur många? Någon? Ingen? Nåväl, nemas problemas, vi får väl titta utomlands då. Strålkastaren på Margot W. Delegation övertalare: packen edra resväskor!

En lysande strategi. Att Margot ska svara ja är ju en chans lika stor som att Leo Messi skulle tacka ja till att värvas till Skvattåkers korplag. Kan ju inte bli något annat svar än ja från Margot. När hon nu dessutom vet på vilket sansat och respekterat sätt socialdemokratiska partikamrater behandlar en kvinnlig partiledare som inte kan trolla med knäna.

Av allas kommentarer om Mona Sahlins avgång, minns jag mest två; Wetterstrands och Björklunds.

Maria Wetterstrand: Sahlin förde Socialdemokraterna från deras dröm om en enpartiregering till en insikt om att partiet behöver bygga allianser. Nu får hon ta skiten för att vi inte lyckades vinna regeringsmakten.

Jan Björklund: Hon hade kunnat modernisera svensk socialdemokrati. Det är ett självmål av partiet att avsätta henne.

Håller med båda två. Läsaren av denna blogg kanske erinrar sig inlägget den 10 november, där bloggaren försynt påpekade att det också kanske kunde vara av visst värde om socialdemokraterna nu även ägnar sig en smula åt politikens innehåll. Nu när ledardjuret fällts, kanske de får lite tid över till det?

Jag tror jag ringer Osvald Osvaldson och hör.

- Ja, hej, Ossie här! … skrap … skrap … Det hörs knappt nåt i mobilen. Tydligen dålig ledning här.

- Hej, Osvald! Jo, jag undrar vad som händer nu i partiet?

- Ja, nu när ledarfrågan är löst, ja alltså att vi vet vem som INTE leder partiet, ska vi ägna oss åt politikens innehåll.

- Så bra, Osvald! Och mer precist vad?

- Vi måste ha ett nytt namn på partiet. För att attrahera väljarna. Vårt nuvarande har för mycket förlorarstämpel. Jag föreslog Moderaterna. Eller Miljöpartiet. Men båda namnen var tydligen upptagna. … skrap.

Ledningen dog.

Cirku(s)en fortsätter. Alltmedan trapet(s)konstnären faller som en sten.

Det är som sagt en farsdag i dag.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar