måndag 11 oktober 2010

Tröttoar

Jo, vi pratade ju om Kairo häromdagen. Att det var så hiskligt många människor där och framför allt många bilar. Så att det knappt går att andas. Syre får man medtaga i en påse, typ. Och så här är det i varje storstad och alla människor flyttar in i storstäderna, så att vi långsamt håller på och stryper oss själva här på planeten.

Blir man inte hemskt urledsen på att det ska vara så här? Jo, absolut. Så då ändrar vi på det, tycker jag. Hur ... jo, så här kan man göra.

Vi gör alla trottoarer rullande. Som rulltrappor, fast rakt fram och utomhus. Det blir en jättebamsig investering förstås, men pengarna tas från bättre hälsa. Bilarna behövs inte då, men får finnas MELLAN städerna. Där ju inga trottoarer återfinns.

Detta skulle förvisso ställa krav på helt ny och ganska intrikat administration och logistik, så att trottoarerna går lagom fort och att inga krockar uppstår mellan trottoar-uppstigande och trottoar-avklivande. Men detta aber uppvägs med råge av att vi slipper den gamla och oerhört mer intrikata administrationen och logistiken av bilarna i städerna. Som vi då som sagt slipper.

Samtidigt som vi slipper urledsenheten på att inte kunna andas, vilket vi alltså nu plötsligt börjar kunna göra igen. Till nytta och glädje för alla, inklusive de mest siffriga ekonomer, i och med denna dropp i kurvan för den olönsamma urledsenheten.

Tröttoarer kan vi därför kalla dessa andningsframkallande rullande trottoarer. Ett namn som kan bli bra i marknadsföringen, pricken över i, prickarna över o, nånting sånt ...

Fast jag kan ju inte gå ut och börja bygga dem själv. Behöver lite hjälp. Med investeringar och lobbying och så. Telefonen i handen ... få se ... nya regeringen. R-I-N-G!

Hallå? Är det Sabuni? Eller den där nya infrastrukturnissen? Hej! Jo, jag tänkte att vi skulle andas genom att sätta två prickar på trottoarerna och bara ha bilar emellan och inte i, så vi slapp påsar i Kairo, och behöver nu från dig bara lite global lobbying och några substantiella investe ...

Måste göra nåt åt min telefon. Nu lät det så där bara klick igen.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar