torsdag 16 juli 2009

Dragosminne 9

.
Den här parveln, man kan tänka sig han gick ner från bron, över gården mot komposten, sen till höger där och till dasset, den lilla grusgången förbi syrénbuskarna, svepande lite med blicken så han inte gick på igelkotten. På dasset fanns det tre hål. Medan han satt i det mittersta lyssnade han efter gruset. En gång när han hade suttit där hade morbror Johann lagt på haken utanför, av misstag säkert, men paniken mindes han fortfarande, när han sparkade och sparkade på dörren tills den gick upp.

Och efter det, då gör han något han så ofta gör, går över till Rolf och spelar badminton. Detta hände sig på Hästbergs tredje tid, så det gick bra. De brukade lägga vedträn som linjemarkeringar och spela med tennisräkning. Han vann ibland över Rolf, det var det fina, fast Rolf var 5 år äldre.

Hästbergstiderna var fyra; den första innan han föddes, i historierna som berättades om originalen i byn; den andra på Den Hemliga Femmans tid, när Renée, Berit, Margareta, Rolf och han (= minstingen i gänget), levde i en enidblytonvärld och spionerade på Lokas´ härbre; den tredje tiden som nu när det var han och Rolf; den fjärde när han var enda barnet kvar i byn och allt var ensamt, fantasifullt och mörkt.

Men de fyra tiderna är det bara vi som ser här i tidsbilen. Inte han, där han just kastar sig efter en rolfboll och räddar till fyrtio lika.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar