tisdag 7 december 2010

Ossie on the line

- ... knaster ... Ja, hallå? Organisationsombud & Omvärldsorakel Osvald Osvaldson här.
- Hej, Ossie. Hur går det?
- Ja men tjenare! Jo, här vilar inga halta löss! Vi har lämnat namnfrågan helt nu. Ja, OK, några verkar fortfarande gå omkring och hoppas på att Margot Valsdröm ska komma ridande i sporrsträck på en häst från Bryssel och rädda oss. Dom är väl i chock. Men det formligen haglar in nya fina förslag nu. Jag menar från oss organisationsombud och omvä ...
- Om innehållet i er politik?
- Ja, det också.
- Som till exempel?
- Ja, häromdan föreslog jag att vi skulle gå över till engelska som partispråk. English you know. Då kommer vi att dra till oss en massa ungdomar som bara ...
- Jaha. Men jag menade förslag om innehållet i er politik.

- Jaså du menar så. Ja, självfallet har vi det. Vi har t ex tagit upp ett gammalt socialdemokratiskt krav. Vad sägs om det? ... knaster ... skrap ... Ett som bara legat och samlat damm i alla år.

- Vilket krav?

- Kravet på republik.
- Verkligen? Hur tänker ni då?
- Ja, förslaget har ju aldrig varit bortkopplat, bara bidat sin tid, väntat på rätt opinion. När kungen sa ”kära Örebroare" så vädrade vi morgonluft. Men han blev bara folklig och poppis av det.
Bröllopet var nästa chans, men hela det evenemanget var ju så lyckat och charmigt arrangerat att vi blev jättedeppiga.
Men nu efter den där boken, så har vi slagläge. Äntligen.

Det skrapade i luren igen. Eller om det var Osvald som gnuggade händerna.

- Hur har ni tänkt gå till väga med att avskaffa monarkin, då?
- Ja, dom får väl checka in hos arbetsförmedlingen bara. Fast då kan dom gå och bli folkliga igen, så det är inte värt, det får bli landshövdingar typ. Ingen bryr sig om landshövdingar, så det är riskfritt. Och så sätter vi igång och väljer president bara.
- Genom en folkomröstning kanske?
- Nä ... skrap ... det måste göras på ett modernt sätt. Teveprogram. En serie sådana. En 10-20 presidentkandidater, en röstas ut för varje program, man får rösta hur många gånger man vill om man gör det på SMS. Och vi partikamrater får göra det som vi är bäst på numera. Hudflänga och rösta bort.

- Riksdagen då, hur kommer den in i det här?
- De får sitta i tevesoffan som alla andra. Nä förresten, några kan va en jury, som publiken kan bua åt. Tänk vilka tittarsiffror! Vilket engagemang! Finalen har vi i Globen.
- Globen?
- Ja, och Peter Jihde är programledare. Så kan han fladdra så där med händerna som han är så bra på. Och så kan han ju det där med att dra ut en tand långsamt. Med ordentliga närbilder av ångesten. Eller ännu hellre, han får bli president. Han går ju hem hos 11-åringarna.
- Elvaåringar har ingen rösträtt.
- Nä i da nä .. skrap skrap ... men det kan vi ju lätt skriva in ...skrap ... det verkar vara dålig ledning här ... vajsing med the connection på nåt vis you know ...

Osvald Osvaldsons röst ringlade sig allt tunnare och vilsnare i lurens skrap för att till sist försvinna någonstans i omvärlden.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar