tisdag 31 mars 2020

Kap 5. Metro förr och nu


Metro förr och nu


Fire Back Station är en station på Metron, den Metro som har lika många stationer som det finns stjärnor på himlen eller fräknar på näsan en vacker sommardag.
      Namnet Metro, som förstås låter lite konstigt, kommer av att det förr rann bäckar och åar kors och tvärs genom staden där nu räls är dragna och då kunde man ofta på söndagarna sitta med fötterna plaskande i vattnet och lugnt meta abborre och åtnjuta sin metro. När man känner till det är det inte alls konstigt att det heter som det gör.
      Från Fire Back Station kan man åka mot norr, längre in mot stadens centrum, eller mot söder, längre bort, ja ända till sjön.

Åker man norrut(egentligen nordost) därifrån så kommer man i tur och ordning till de här stationerna.

Peace At Once,
Lovely Mountain,
Jolly Alive On The Bridge,
York Street,
Railroad Station,
Posh Lady Plaza
och Burning Tower Station.
     
Och vill man därifrån vidare till Butcher´s Market eller Alex Plazaså är det bara att byta vid nästa station som heter Peaceful Street Station. Till de två stationerna rekommenderas man varmt att åka för där finns några berömda byggnadsverk som syns på långt håll i staden.
       VidButcher´s Marketfinns Cathedral Dome, den största kyrkan i stan, från 1905. Vid påsktid kan man där lyssna på konserten Auferstehung und Himmelsfahrt Jesu Oratorium av Carl Philipp Emanuel Bach och då tåras ögonen av hörfröjd.
       På Alex Plazafinns Telly Tower som har som främsta uppgift att få nyanlända att orientera sig i staden eftersom det är 368 meter högt.

Åker man i stället söderut (egentligen sydväst) från Fire Back Station så kommer man i tur och ordning till de här stationerna.

Town Hall Station,
Botanic Garden,
Light Field West,
Healthy Walker Street,
Village of Souls,
Mexico Plaza,
Butcher´s Sea,
Nicky´s Sea,
Want A Sea,
Grab A Sea,
Lingo Confusion Hill
och Posh Lady Station.

Som man märker vid slutet av denna metrolinje finns det här många anhalter vid sjön som man kan göra, det är bara att slå sig ner någonstans och plaska med fötterna och svänga ut sitt spö och känna metro.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar